Mød slagter og gourmetslagter på DM i Skills 2018


Både slagter- og gourmetslagteruddannelsen vil være repræsenteret, når årets største uddannelsesevent, DM i Skills, afholdes i MCH Herning fra 18.-20. januar.

Slagteruddannelsen er med som demonstrationsfag, og gourmetslagter med speciale i butik og delikatesse er med som konkurrencefag, hvor ti dygtige elever fra fem erhvervsskoler skal dyste om at blive Danmarks bedste.

Dyst i otte discipliner
Konkurrencen for gourmetslagtere består af otte discipliner/opgaver:

  1. Fremstilling af nyfortolkede frikadeller med kartoffelsalat
  2. Fremstilling af traditionel sylte
  3. Fremstilling af traditionel leverpostej
  4. Convenience-produkter i disken, præsenteret i salgbar emballage til maks. fire personer
  5. Udskæring og eksponering på fade i disken
  6. Jokeren – konkurrencedeltagerne ved ikke på forhånd hvad opgaven består i
  7. Fremstilling af traditionel snøret rullepølse
  8. Fremstilling og præsentation af scoremenu bestående af tre retter inkl. øl-menu

Hver disciplin har forskellige tidshorisonter men bedømmes løbende efter følgende kriterier: Ide, nyhedsværdi og kreativitet, præsentation, udskæring og akkuratesse, økonomi, smag, produktionshygiejne og helhedsindtryk.

I forlængelse af konkurrencestanden vil der være et caféområde, hvor de besøgende har mulighed for at stille spørgsmål til uddannelserne, som besvares af elever og repræsentanter for faget.

Lærlinge er klar på demostanden
Ved demostanden for slagteruddannelsen viser fem lærlinge, der er ansat i industrien, hvad uddannelsen går ud på. Lærlingene hjælper til med svar på spørgsmål omkring uddannelsen og det alsidige arbejde som slagter.

Både slagter og gourmetslagter vil være placeret på én sammenhængende stand i Hal F. Det er i samme hal som fagene bager, konditor, kok, tjener og ernæringsassistent også er placeret.

Slagterfagets Fællesudvalg ønsker at sende en stor tak til alle de sponsorer, som har hjulpet til med at DM i Skills kan afholdes. Uden alle dem ville det ikke være muligt at afholde DM i Skills. Vi er meget glade for den store opbakning, vi bliver mødt med fra erhvervets side, som er altafgørende.

SponsorerSkills

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slagterfagets Fællesudvalg glæder sig til at byde folkeskolens 8. og 9. klasser og de mange andre besøgende velkommen til tre gode dage i MCH i Herning den 18.-20. januar.