Detailslagter

Tarmrenser

En detailslagter arbejder med kød. På skolen lærer du om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt.
En vigtig del af arbejdet går ud på at rådgive kunderne om tilberedningen af de udskæringer, der findes i køledisken.

Som detailslagter lærer du også at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser. Detailslagtere kan arbejde i slagterbutikker og slagterafdelinger eller starte egen virksomhed.

Uddannelsens specialer

Uddannelsen giver en grundlæggende viden om slagtning samt partering og tilberedning af kød. Du skal lære at kende god kvalitet, så bøfferne i køledisken er saftige og møre. Desuden skal du lære kundeservice og god hygiejne, da kød hurtigt fordærves.

Du kan både afslutte som detailslagteraspirant (trin 1) eller som detailslagter med forskellige specialer.

Detailslagteraspirant
Du lærer om ernæring, kalkulation samt opskæring og tilberedning af kød.

Detailslagter med specialet butik
Du lærer at forarbejde det slagtede dyr, dels ved grovopskæring, dels ved detailopskæring – det vil sige udskæring og opsnøring af roastbeef og rullestege, udskæring af steaks og bøffer eller afpudsning af fedt og sener.

Detailslagter med specialet delikatesse
Du lærer at tilberede kød og andre ingredienser, så de er lige til at komme på brødet eller i munden. Desuden lærer du også at præsentere maden på en indbydende og appetitvækkende måde.

Detailslagter med specialet slagtning
Du lærer at slagte og udskære det enkelte dyr samt at kvalitetsbedømme hele, slagtede dyr og udskårne stykker.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af et grundforløb, der tages på en erhvervsskole og varer 20 eller 40 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Du kan vælge mellem flere forskellige specialer.

Du kan afslutte uddannelsen efter hvert gennemført trin.

Figuren viser det fulde uddannelsesforløb, herunder grundforløbets 1. og 2. del.

Praktik

I praktiktiden bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Praktikken foregår på en arbejdsplads eller evt. i et praktikcenter. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve.

Læs mere om optagelse, økonomi  m.v. på ug.dk

Share This: