Fem detailslagtere med styr på udskæringer til DM i Skills

Fem skolemestre er udtaget til DM i Skills, som bliver skudt i gang i Fredericia den 4. til 6. februar. Finalisterne bliver blandt andet vurderet ud fra tilberedningsmetoder, kernetemperaturer, hygiejne, smag og kreativitet og præsentation . Og mon ikke også, der falder nogle gode smagsprøver af til dommerne!

En af de fem finalister er Susanne Grunzig fra MENY Haderslev, der altid har været glad for at arbejde med kød og tilberedning: ”Fra jeg var helt lille, har jeg altid elsket at lave mad sammen med min far, der er industrislagter. Og som ung pige arbejdede jeg i en delikatesse, så jeg har altid interesseret mig for mad og derfor er det ikke tilfældigt, at jeg er i gang med slagteruddannelsen”, siger hun på Syddansk Erhvervsskoles hjemmeside.

I forbindelse med udtagelsen til DM i Skills, lavede TV 2 Østjylland et indslag med en af de talentfulde industrislagtere Rebecca Bødskov fra Aarhus Tech. Hun fortæller, at hun håber på at få gode oplevelser og mange erfaringer i Fredericia.
Se udsendelsen fra TV2 Østjylland.

Og så er der Sonny, som blev skolemester på Slagteriskolen ZBC i Roskilde. Han blev særligt bemærket af dommerne for sine fornemme udskæringer til skolemesterskabet.

”Sonny var rigtig god til at udnytte stykkerne, han skar kødet op og havde meget lidt svind”, fortæller Flemming Bengtsen fra Fødevareforbundet NNF, som var med til at bedømme finalisten.

I næste weekend skal Sonny konkurrere mod de fire andre finalister, som viser sig at være særdeles skarpe piger, om at blive Danmarks bedste detailslagter.

De fem finalister er:

  • Rebecca Bødskov fra SuperBrugsen Galten
  • Stine Kristensen fra Højslev Slagteren
  • Cathrine Sørensen fra Slagter Bitten, Onsild
  • Susanne Grunzig fra MENY, Haderslev
  • Sonny Henriksen fra Slagter Lilholm

Industrislagteruddannelsen er med som demofag i Fredericia. På standen er der også tre industrislagtere fra Danish Crown, Jesper Hansen, Michael Lundquist og Morten G. Olsen, som viser publikum, hvordan man svinger kniven.

Hvad er DM i Skills?
DM i Skills er damarksmesterskaberne i håndværk. De afholdes i 2016 den 4.- 6. februar i Messe C i Fredericia. Mere end 50.000 besøgende forventes at kigge forbi i løbet af de tre dage.
Ved DM i Skills 2016 kan du opleve hele 36 forskellige konkurrencefag samt 20 demonstrationsfag. Heke otte af dem kommer fra Industriens Uddannelser. På de mange fascinerende stande er der masser af aktiviteter for alle.

Share This: